Integritetspolicy

Vad är denna integritetspolicy till för?

Denna integritetspolicy gäller för webbplatsen www.dovado.com, betjänas av Dovado Europe AB och styr integriteten för de som väljer att använda den.

Policyn anger de olika områden där användarnas personliga integritet är berörd och beskriver de skyldigheter och krav som gäller användarna, webbplatsen och webbplatsägaren. Den beskriver vidare hur denna webbplats bearbetar, lagrar och skyddar användardata och information.

 

Hemsidan

Denna webbplats och dess ägare tar en proaktiv inställning till användarnas personliga integritet och ser till att nödvändiga åtgärder vidtas för att skydda integriteten hos sina användare. Denna webbplats följer alla svenska nationella lagar gällande användarnas integritet.

 

Användning av cookies

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarens upplevelse när webbplatsen besöks. I förekommande fall använder denna webbplats ett system som låter användaren vid sitt första besök på webbplatsen att tillåta eller förbjuda användningen av cookies på sin dator/enhet. Detta överensstämmer med den senaste lagstiftningen för webbplatser, där en webbplats måste få ett uttryckligt medgivande från användaren innan de lämnar filer som exempelvis cookies på en användares dator/enhet. 

 

Cookies är små filer som sparas på användarens dators hårddisk för att spara och lagra information om användarens interaktion och användning av webbplatsen. Detta gör det möjligt för webbplatsen att ge användarna en skräddarsydd upplevelse. 

 

Användare uppmanas att om de vill förneka användning och sparande av cookies från denna webbplats, vidta nödvändiga åtgärder i sina webbläsares säkerhetsinställningar för att blockera alla cookies från denna webbplats. 

 

Denna webbplats använder mjukvara för att övervaka sina besökare för att bättre förstå hur de använder den. Denna programvara tillhandahålls av Google Analytics, som använder cookies för att spåra besökares användning. Programmet kommer att spara en cookie till din dators hårddisk för att spåra och övervaka din användning av webbplatsen, men kommer inte att lagra, spara eller samla in personuppgifter. Du kan läsa Googles sekretesspolicy här  för mer information.

 

Kontakt och kommunikation

Användare som kontaktar denna webbplats och/eller dess ägare gör det efter eget godtycke och tillhandahåller sådana personliga uppgifter som begärs på egen risk. Din personliga information är privat och förvaras säkert tills den inte längre behövs. Vi anstränger oss för att bibehålla en hög säkerhet i kontakt via e-mail, men användaren måste vara medveten om att all e-mail skickas på egen risk.

 

Denna webbplats och dess ägare använder all information som lämnas för att förse dig med mer information om de produkter/tjänster som de erbjuder eller för att hjälpa dig att besvara alla frågor eller funderingar du haft. Detta inkluderar att använda dina uppgifter för att anmäla dig till ett eventuellt e-nyhetsbrev, men endast om detta gjordes klart för dig och ditt uttryckliga tillstånd gavs när du skickade ditt e-mail. Detta är inte en komplett lista med dina användarrättigheter när det gäller att ta emot marknadsföringsmaterial via e-mail. Dina uppgifter förs inte vidare till tredje part.

 

Externa länkar

Även om denna webbplats bara ser till att innehålla kvalitativa, säkra och relevanta externa länkar, uppmanas användaren att använda försiktighet innan du klickar på några externa webblänkar som finns på denna webbplats. (Externa länkar är klickbar text/banners/bildlänkar till andra webbplatser.)

 

Ägarna av denna webbplats kan trots sina ansträngningar inte garantera eller kontrollera innehållet i varje externt länkad webbplats. Användare bör därför notera att de klickar på externa länkar på egen risk och att denna webbplats och dess ägare inte kan hållas ansvariga för eventuella skador eller konsekvenser som orsakas av att klicka på några externa länkar.

 

Sociala medier

Kommunikation, engagemang och åtgärder genom externa sociala medier som denna webbplats och dess ägare deltar på, är anpassade till de villkor samt den sekretesspolicy som finns på respektive sociala mediers plattform.

 

Användare rekommenderas att använda sociala medier klokt och kommunicera på dem med omsorg och försiktighet när det gäller sin egen integritet och sina egna personuppgifter. Denna webbplats eller dess ägare kommer aldrig att be om personlig eller känslig information via sociala medier och uppmuntrar användare som vill diskutera känsliga detaljer att kontakta dem via primära kommunikationskanaler såsom per telefon eller e-mail.

 

Denna webbplats kan använda sociala mediers dela-knappar, vilka delar innehåll direkt från webbsidan till den sociala medieplattformen i fråga. Användaren rekommenderas att notera att den sociala medieplattformen kan spåra och spara din begäran om att dela en webbsida, innan hen använder sig av de olika sociala mediernas dela-knappar.

GDPR

Vilken information samlar vi in?

Information som du ger till oss. Väljer du att skapa ett supportärende via vår hemsidan lagrar vi din e-postadress och övriga uppgifter du fyllt i. Vi loggar även vilken webbläsare du använder när du skapade ditt ärende. Detta gör vi för att förenkla kommunikationen mellan dig och vår support.

 

Information vi samlar in om dig.

Denna hemsida använder Google Analytics, en onlinetjänst för webbanalys från Google Inc. (“Google”). Google Analytics nyttjar så kallade ”cookies“ (textfiler), som sparas i din dator och som möjliggör en analys av användningssättet på denna hemsida. Vi använder cookies på vår hemsida. För mer information om hur cookies fungerar, se vår cookie statement. Cookies används för navigation av sidor och funktioner på denna website.

 

Du kan alltid ändra dina cookieinställningar och deaktivera dem genom din webbläsare. Då kommer vissa funktioner inte längre att vara tillgängliga när webbsidan används.

 

Kommunicera med dig

Dovado använder dina personuppgifter för att kunna hjälpa dig med supportärende, detta görs via e-postmeddelanden alternativt via telefon.

 

Vilka kan vi komma att dela din information till?

Dovado delar inte ut informationen till någon tredje part. Dovado värnar om din personliga integritet.

 

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Dina personuppgifter kommer alltid att behandlas inom EU/EES.

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Ditt supportärende sparas i upp till 3 år alternativt så kan du be oss radera ditt ärende.

 

Dina rättigheter till tillgång, rättelse och radering

Rätt att få tillgång till din data. Du kan begära en kopia av de uppgifter du skulle vilja veta och verifiera den information vi har om dig. Kopian är gratis att begära.

Rätt till rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.

Rätt att bli raderad (“rätten att bli bortglömd”). Du kan begära att få dina personuppgifter raderade genom att kontakta gdpr@dovado.com.

 

Kontakta oss

Dovado Europe AB är registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 556819-8583 och har sitt säte på Knarrarnäsgatan 9 i Kista.

Har du frågor kan du alltid nå Dovado Europe AB på gdpr@dovado.com

Dovado är personuppgiftsansvarigt (data controller) för behandlingen av dina personuppgifter enligt ovan. Dovado följer svensk dataskyddslagstiftning.